Дворівнева квартира “ГЕЛІОС”

Команда: Архітектор — Дмитро Котляров

Дизайнер — Олександр Позняк

Дизайнерки — Ольга Марчук, Марія Наконечна

Інженер — Петро Степанюк

Виконроби — В’ячеслав Ліснічук, Андрій Ганношин


Локація: ЖК “360” м. Рівне

Рік реалізації: 2021

Проект: Втілений

Фото: Бусленко Олександр


 Вхідні дані

Квартира знаходиться на 9–10 поверхах, площею 102 квадратних метрів. Замовники молода сім’я з новонародженим, та двоє старших дітей, які не проживають постійно разом.

Проаналізувавши технічне завдання та побажання замовників, ми запропонували розподіл простору на

дві функціональні зони:

 


Перший поверх


Конфігурація приміщення має форму прямокутника з виступами — ”зубцями”. Ми демонтували перегородку, щоб утворився повноцінний відкритий простір, який розділили на окремі зони: передпокій, вітальня, їдальня, кухня, санвузол.

Початкове планування квартири




Передпокій

Розмістили відокремлено від основного простору. Облаштували тільки функціональними меблями, без зайвих деталей, при цьому зберегли достатню кількість вільного простору.

 

Стіна повністю дзеркальна, яка наповнює додатковим світлом, що допомагає збільшити обсяг передпокою.

Шафа для одягу частково відкрита, має м’яку частину та окремо закриту частину для зберігання не сезонного верхнього одягу.




Вітальня

Має широкий, об’ємний простір, який відділений від решти житлової площі.

Вздовж стіни вмонтована шафа з прихованими зонами зберігання. 

Здається, що це стіна, а насправді тут гардеробна, яка візуально розширює простір за рахунок дзеркала.

TV зону виділяє сучасна низька підставка, яка функціональна і не забирає зайвого простору.

Вигляд з другого поверху




Одним з акцентів у квартирі є сходи

Ми запропонували раціональне конструктивне рішення: поставити сходовий марш, використовуючи тільки існуючий отвір. До цього тут був мінімальний дверний отвір в стелі.

Каркас сходів відкритої конструкції та простягається по всій фокусній стіні за телевізором.

Візуально ними відділили передпокій від вітальні.

Вигляд з другого поверху


Кухня

Ми запропонували замовникам структуру кухні, що складається з трьох самодостатніх частин: обідньої зони, робочого острова та “мокрої” частини.

Об’єднання кухні та вітальні створює просторе приміщення, в якому зручно приймати гостей і проводити час всією сім’єю. 

Кухня орієнтована до вікна і має багато природного світла.

Розділювальним елементом між зонами став - острів, який дозволяє заощадити час та можливість вільно пересуватися по кухні.

Вигляд з другого поверху

Острів швидкої зони з високим столом, можна використовувати, як для приготування, так і для прийому їжі.

Поверхня на острові практична та функціональна, дає можливість працювати з усіх боків.

Окремо розміщений вертикальний блок з вбудованою побутовою технікою (морозильна камера, холодильник, духова шафа).

Вздовж "мокрої" зони встановлена шафа, де багато місця для зберігання посуду, дрібної техніки та продуктів.


Освітлення

Запланували декілька сценаріїв використання:

Загальнетельові світильники, які дають рівномірний потік світла)

Локальне вітильники над столом та робочою поверхнею кухні, візуально відділяють ці зони та дають додатковий потік світла)

Бра біля дивану, яке створює атмосферу затишку та під яким зручно читати.

Додаткове освітлення (встановлене в дитячих кімнатах)

Розташування світильників, в першу чергу, планували виходячи з функціональності.


Санвузол гостьовий

Щоб вхід в санвузол візуально не виділявся на стіні, ми використали двері прихованого монтажу індивідуального виготовлення.

Площа помешкання дозволяє мати два санвузли, тому ми запланували  їх на обох поверхах.

На першому поверху містить в собі всі необхідні елементи: унітаз, умивальник, душову кабіну та пральну машину.

Плитка двох видів: одна в тон дерева, для продовження коридору, та друга під мармур.


Другий рівень


На другому поверсі ми влаштували: сходовий хол, ванну кімнату, спальню, дві дитячі кімнати.

Згідно з плануванням забудовника, на другому поверсі мала бути гардеробна. Але ми звільнили площу гардеробної під ванну, встановивши зони зберігання одягу в особистих кімнатах.

Планування другого поверху


Санвузол

Має розширений функціонал: ванну, душову кабіну, умивальник, та біде.

Згідно з побажаннями замовників ми передбачили два сценарії використання ванної кімнати —  можна прийняти контрастний душ та розслабитися у ванній.

Також було важливо встановити гігієнічний душ (біде), і ми облаштували його в цьому санвузлі.

Продовжили тематику інтер'єру санвузла з першого поверху, використали плитку відтінку "під дерево" та подібну до мармуру.

Встановлена декоративна підсвітка розташована на стелі, щоб підкреслити різні рівні.

У квартирі потрібен хороший потужний бойлер для двох санвузлів та підігріву підлог, який подає воду по горизонталі та вертикалі. Він габаритний і, щоб не забирати зайвого простору, ми встановили його в отворі стіни між дитячою та ванною.


Дитячі кімнати


Щоб уникнути конкуренції між дітьми, ми зробили їхні кімнати в однаковій стилістиці.

Конфігурація помешкання, згідно з плануванням забудовника, нестандартна: є виступи стін та заглиблені ніші. Тому, розміщення меблів ми адаптували так, щоб створити якомога більше зон зберігання для одягу, іграшок, книг та канцелярського приладдя.

Спальний куточок виділили акцентними кольорами та меблями, і створили спільну композицію для обох кімнат: лаконічну, але яскраву.

В основі задуму — гра з геометричними формами та додатковим світлом.

Жовті акценти у дитячих кімнатах оживляють монохромний спокійний простір і гармонізують з сірими тонами.

 


Друга дитяча спальня

Кращого місця для робочого куточка в кімнаті не знайти, природне освітлення з вікна, з лівого боку від письмового столу, ідеально для школяра та максимально по функціоналу.


Спальня

Площа спальні невелика, але нам вдалося зручно розмістити ліжко та встановити велике дзеркало за дверима, яке додатково розширює простір. 

Незвичним рішенням стали скляні двері в шафі, через які видно складений там одяг. Це дає змогу сортувати гардероб по колористиці, та створювати акценти в кімнаті з особистих речей. Сама кімната оформлена в спокійних сіро-білих тонах.

Освітлення спальні витримано в одному стилі зі всім помешканням.

               

 Куточок в кімнаті зайняв туалетний столик. Легкої конструкції, він гармонійно підходить до нашого інтер’єру, і розташувався між двома панорамними вікнами.




Ми охарактеризували цей проект так: замовники чітко розуміли свої потреби та довіряли рішенням, які ми пропонували. Завдяки такій синергії вдалося досягнути головної мети — раціонально використати дворівневий простір і створити затишний інтер’єр.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!